Onze troeven

Opgroeien in een groene omgeving, talentmodules en uitdaging op maat, CLIL, …
Ontdek hier waarom College Hagelstein de moeite waard is!

• Talentmodules
  • 1 of 2 uur Engels vanaf het 1ste jaar
  • Keuzevak in het 2de jaar
  • Warme en persoonlijke aanpak
  • Laptops, iPads en Notebooks
  • Avondstudie en inhaalles
  • Uitdaging op maat
  • Voorbereiding op hoger onderwijs en universiteit
  • Groene leeromgeving
  • CLIL
  • Warme maaltijden

Talentmodules in de 1ste graad

Wil jij je talenten op een uitdagende manier ontdekken en ontwikkelen in een dynamische en innovatieve leeromgeving waar je ook met projecten leert? Dan is College Hagelstein dé school voor jou! We bieden in de 1ste graad naast een stevig pakket basisvorming ook drie evenwaardige talentmodules aan:
Latijn, STEM en Taal en media.

Uitdaging op maat in het 1ste jaar

Samen gaan we op zoek naar jouw uitdaging in de vakken Frans, wiskunde, Nederlands of Latijn. Uitdaging op maat betekent extra remediëren, verdiepen en verbreden.

1 of 2 uur Engels vanaf het 1ste jaar

Engels is nu dé taal in de wetenschap en in internationale publicaties. We vinden het belangrijk dat al onze eerstejaars met een goede basis Engels kunnen starten. 1 of 2 uur Engels in het 1ste jaar is tevens een goede voorbereiding op ons CLIL-traject in de latere jaren. Kies je voor de talentmodule Taal en media, dan kies je voor 2 uur Engels.

Keuzevak in het 2de jaar

In het 2de jaar kan je kiezen voor economie, sport of ICT als keuzevak.

Onze richtingen bereiden voor op hoger onderwijs en universiteit

Vanuit alle studierichtingen van College Hagelstein stromen leerlingen met succes door naar de meest uiteenlopende studierichtingen aan de universiteit of de hogeschool. Zo hebben we oud-leerlingen in Ingenieurswetenschappen, Taal- en letterkunde, Rechten, Geneeskunde, Bedrijfsmanagement, Verpleegkunde, Autotechnologie, Toegepaste informatica, Psychologie … en nog zoveel meer. Elk jaar schakelen we deze oud-leerlingen in om als ‘ervaringsdeskundigen’ onze zesdejaars te ondersteunen in hun studiekeuzeproces.

Warme en persoonlijke aanpak

Jouw Warm College, dat zijn drie belangrijke woorden in onze visie. Jij staat bij ons op school centraal. Bij ons ben je geen nummer, maar een persoon die we aanmoedigen om positief, geëngageerd en zelfzeker in het leven te staan.

Groene leeromgeving, bos en buitenklas

Op ons ruim, groen, gezellig en rustig domein zal je je zeker goed voelen. College Hagelstein beschikt over een bos, een buitenklas, een voetbalveld en een speelplaats in het groen met een vijver. We leren en leven in het groen!

Laptops, iPads en Notebooks

Op College Hagelstein kiezen we bewust voor diverse vormen van technologie en zetten we in op mediawijsheid. Om onze leerlingen optimaal voor te bereiden op de wereld van morgen werken we in de lessen met laptops, iPads en notebooks.

CLIL

Een extra uitdaging, die vind je zeker in CLIL: Content and Language Integrated Learning. Je volgt dan een vak in een vreemde taal, denk maar aan muziek of biologie in het Engels.

Avondstudie en inhaalles

Je kan van 16.00 tot 17.30 uur gratis naar de avondstudie. Je kan er je taken maken en rustig studeren.

Was je ziek of kan je nog extra uitleg gebruiken over leerstof van de hoofdvakken, dan kan je na schooltijd terecht in de inhaalles.

Huisbereide warme maaltijden

De firma Scolarest bereidt verse maaltijden in onze keuken. We hebben een modern en goed uitgerust schoolrestaurant waar je lekkere warme maaltijden, soep, snacks, belegde broodjes, salades en dessertjes kan verkrijgen.