Wat oud-leerlingen zeggen

Wij zijn terecht fier op onze oud-leerlingen! Hier lees je wat ze over zes jaar College Hagelstein te zeggen hebben.

Jesse Demeulemeester

Afgestudeerd in Wetenschappen-Wiskunde in 2017,
studeert Ingenieurswetenschappen aan KU Leuven.

Ik kijk zeker met een positief gevoel terug naar de zes jaar die ik heb doorgebracht op College Hagelstein. De school heeft mij goed voorbereid op mijn universitaire studies van burgerlijk ingenieur. Mede hierdoor won ik dit jaar een Best Student Award aan de faculteit ingenieurswetenschappen. Wat me in eerste instantie ook aansprak aan College Hagelstein was de kleinschaligheid van de school en de rustige ligging. Ik kan de school alleen maar aanraden.

Jordi Cools

Afgestudeerd in Wetenschappen-Wiskunde in 2017, studeert Geneeskunde aan KU Leuven.

Meer door elkaar, dat is wat College Hagelstein voor mij
betekent. Een school met oog voor het individu om bij te dragen aan het collectief. Een plaats waar je als leerling graag gezien voelt en de leerkrachten de persoon steeds voor de student weten te plaatsen. In deze groene omgeving kreeg ik de kans en de ruimte open te bloeien en werd de stem van de leerling steeds gehoord. De verdraagzaamheid, de collectiviteit en het respect dat ik hier vergaarde zijn kwaliteiten die ik nog steeds hoog in het vaandel draag en die in mijn verdere studieloopbaan reeds erg van pas zijn gekomen.

Zoë Hensmans

Afgestudeerd in Latijn-Moderne talen in 2017,
studeert Kunstwetenschappen aan KU Leuven.

Ik heb me altijd thuis gevoeld op College Hagelstein. De school gaf mij een goede basis om verder te studeren en bood een omgeving waar ik kon groeien als persoon en mijn talenten kon ontwikkelen.
Momenteel studeer ik Kunstwetenschappen aan de KU Leuven, waarbij de interessante lessen Latijn en geschiedenis nog steeds hun vruchten afwerpen. Een ander pluspunt is dat de school buiten de stad is gelegen, waardoor ik elke dag kon genieten van een mooie fietstocht in een groene omgeving!

Redouane El Hahoui

Afgestudeerd in Economie – Moderne talen in 2017, studeert Lerarenopleiding aan Thomas More Mechelen.

Wanneer ik aan College Hagelstein denk, denk ik meteen aan deze kernwoorden: liefdevol, groepsgevoel, toegewijd en last but not least, kwaliteitsvol! Ze hebben me gemaakt tot wie ik vandaag de dag ben. Ik kan met een opgeheven hoofd terugblikken op de tijd in Hagelstein. Ze hadden oog voor ieder individu maar creëerden toch een groepsgevoel. Dit vond ik super! Nu ik als leerkracht in spe ook les moet geven aan verschillende scholen, kan ik toch zeggen dat ik het geluk heb gehad om mijn middelbare schoolloopbaan in Hagelstein af te sluiten. Soms spreek ik nog met mijn kameraden over de tijd in Hagelstein. We spreken over de leuke gebeurtenissen en over hoe deze school ons heel goed heeft voorbereid in onze verdere studies! Bij deze wil ik dus College Hagelstein bedanken voor de mooie jaren!

Sydney Vercammen

Afgestudeerd in Latijn-Wiskunde in 2017,
studeert Communicatiewetenschappen aan KU
Leuven.

First things first: College Hagelstein was voor mij een zeer degelijke voorbereiding op mijn studies aan de universiteit. Zelfs statistiek was voor mij niet het gevreesde struikelblok. Maar een middelbare school kiezen draait om meer dan alleen kwaliteitsvol onderwijs. Omdat Hagelstein zo’n kleine school is vind je er meteen je weg, letterlijk en figuurlijk. Na amper een week voelde ik mij al helemaal thuis en na 6 jaar kende ik zo goed als alle leerlingen van mijn jaar, kende bijna elke leerkracht mij (en beter dan ik dacht), had ik onbeschrijfelijk veel mooie herinneringen en vrienden voor het leven gemaakt. Hagelstein is een beetje een underdog tussen alle grote scholen, maar mocht ik mijn middelbare schoolcarrière 10 keer moeten overdoen, dan zou ik 10 keer opnieuw voor College Hagelstein kiezen.

Dries Croonen

Afgestudeerd in Wetenschappen-Wiskunde in 2017,
studeert Bio-ingenieurswetenschappen aan KU Leuven.

College Hagelstein was altijd een heel leuke maar ook een goede school. Je hebt er een nauwe band met de leraren waardoor het nadien altijd zeer leuk is om nog eens een babbeltje met hen te doen. Op het moment zelf besef je het misschien niet direct maar wat ze je er leren blijkt achteraf altijd zeer zinvol. Ik studeer nu al voor het tweede jaar bio-ingenieur in Leuven en ik merk nog bijna elke dag dat je vaak veel dingen hebt geleerd die ze op andere scholen nooit gezien hebben dus de leraren hebben zeker en vast geen gebrek aan motivatie. Daarbovenop is het nog eens in een heel rustige omgeving waar je geweldige vriendschappen kan opbouwen die je nadien ook je hele leven kan meedragen.

Jarne De Nies

Afgestudeerd in Wetenschappen-Wiskunde in 2017,
studeert Ingenieurswetenschappen aan KU Leuven.

College Hagelstein is een school waar de leerling écht centraal staat. Door de goede band met de leerkrachten en secretariaatsmedewerkers voel je je als leerling steeds thuis op school. Elke leerling wordt er dan ook begeleid op maat, zodat iedereen zich volledig kan ontplooien als jongvolwassene. Verveeld heb ik me er echter nooit, zowel de lessen als de gesprekken met mijn buurman bevatten meer dan voldoende interessante anekdotes. Het is een plaats waar veel geleerd, maar minstens evenveel gelachen kon worden! Ten slotte heb ik in College Hagelstein een brede, wetenschappelijke basis gelegd, waarvan ik tot op heden nog de vruchten pluk in mijn studie.

Kato Beke

Afgestudeerd in Boekhouden-Informatica in 2017,
studeert Accountancy-fiscaliteit aan Thomas More
Mechelen

College Hagelstein was voor mij een school waar ik mezelf kon zijn, toffe vrienden maakte en veel leuke momenten beleefde. Zo vond ik de uitstappen naar Parijs, Londen, Braives, Antwerpen, … heel fijn. De leerkrachten en secretariaatsmedewerkers zijn zeer behulpzaam. Ik heb op Hagelstein ook veel bijgeleerd. De vakken Nederlands, Frans, Engels, informatica en bedrijfseconomie zijn een enorme hulp geweest bij het maken van mijn GIP en hebben me goed voorbereid op mijn hogere studies. Ik kreeg ook de kans om 2 weken stage te doen in een boekhoudkantoor waarbij ik heel wat ervaring opdeed. Op die manier kreeg ik alvast in het middelbaar een inkijk in mijn latere beroepsmogelijkheden. Ik kijk met veel plezier terug op mijn schooltijd in College Hagelstein.