Talentmodule Taal en media

Dol op Frans, Nederlands en Engels? Spreek je vloeiend de taal van de (sociale) media? Dan voel je zeker thuis in onze talentmodule Taal en media!

Iets voor jou?

Heb je feeling voor talen en ben je erg creatief met taal? Hou je van toneel, film, lezen, cultuur en actualiteit? Wil je je graag verdiepen in nieuwe media, ook sociale media? Kriebelt het als we je vertellen dat je zelf met filmpjes, iPads, Pinterest, Storybird, Facebook en allerlei andere apps aan de slag mag gaan? Dan is onze talentmodule Taal en media echt iets voor jou.

Op het programma

Je krijgt allerlei uitdagende projecten voorgeschoteld in de verschillende taalvakken: je maakt een “cereal box family tree,” waar je je familie voorstelt op een doos ontbijtgranen. Je maakt een website over onze school in het Engels en een instagrampagina in het Frans. Je maakt je eigen prentenboek met Storybird en leest dit voor aan kleuters.

Jouw toekomst

Na de 1ste graad Taal en media kan je nog alle kanten uit. Voel je je thuis in Taal en media, dan kan je je keuze verder zetten in de 2de graad. Je kan dan kiezen voor een studierichting met optie talen zoals Wetenschappen of Economie

In de 3de graad kan je bijvoorbeeld kiezen voor Economie – Moderne talen of Moderne Talen – Wetenschappen. Deze richtingen zijn een excellente voorbereiding op hogeschool en universiteit. Alle andere studierichtingen zijn ook nog mogelijk, behalve Latijn. Iets voor jou? 

Misschien ook iets voor jou?