Hou(t) me vast. Lezing prof. dr. Johan Swinnen

  • 28 april 2022

Schrijf je hier in voor de lezing van prof. dr. Swinnen.

Johan Swinnen is kankeronderzoeker. Elf jaar geleden kwam de ziekte plots heel dichtbij toen bij zijn zoon Pieter een hersentumor werd vastgesteld. Uit dankbaarheid dat Pieter de ziekte overleefde, liep Johan in 2017 van Leuven naar Compostela. In zijn rugzak staken meer dan 800 brieven van en voor kankerpatiënten: ‘Post voor Compostela’. Daarmee bracht hij een boodschap van hoop en stak hij een hart onder de riem van vele mensen.

In 2019 ondernam hij een nieuwe looptocht ‘Beeldje bij beeldje’ en creëerde daarmee een groot symbool van verbondenheid. Momenteel probeert hij kankerpatiënten en hun naasten wat houvast te geven met de actie ‘Hou(t) me vast’. Johan vertelt over zijn lange tocht als kankeronderzoeker en als papa van een kankerpatiënt. Aan de hand van foto’s en filmfragmenten neemt hij ons mee op zijn looptochten. Zijn voordracht inspireert en brengt hoop. 
College Hagelstein werkt al jaren nauw samen met prof. dr. Swinnen. Onze leerlingen brachten o.a. al een bezoek aan zijn kankerlabo.

Schrijf je via deze link in voor de lezing van prof. Swinnen.